Over ons

Uitdagingen van morgen vragen om creativiteit en ondernemendheid. Eigenschappen die niet elke organisatie voldoende in huis heeft. Het netwerk van #blikopvooruit bestaat uit lokale dwarsdenkers en kartrekkers met kleine en grote ambities, maar vooral met creatieve breinen en een frisse blik op vooruit. Wij noemen ze “bronnen”. En dankzij onze kampvuursessies, inspiratietours en onze andere laagdrempelige diensten kunnen wij onze opdrachtgevers nu voor bepaalde tijd met ze verbinden. Met hun creatieve denkkracht en inspirerende verhalen brengen wij mensen, teams en zelfs hele organisaties in beweging. Samen komen we altijd tot nieuwe ideeën, inzichten en verbindingen. 

Missie

Met onze diensten maken wij de creatieve superkrachten van onze “bronnen” toegankelijk. In eerste instantie gaat dit om tijdelijke ontmoetingen bij het kampvuur, op een andere inspirerende plek of gewoon op kantoor. Onze uiteindelijke missie is het duurzaam activeren en “uitzenden” van onze “bronnen”. Zodat zij betaald kunnen doen waar ze goed in zijn en energie van krijgen. Zo kunnen zij hun unieke kwaliteiten optimaal te gelde maken én impact maken bij de opdrachtgevers die zij voorzien van de broodnodige inspiratie en nieuwe inzichten.  

Visie

Wij houden van mensen die net wat anders geprogrammeerd zijn. Hun breinen werken niet hetzelfde als de massa en ze kijken op hun eigenzinnige manier naar de wereld. Vaak kritisch, maar toch ook optimistisch. Ze kijken vooruit en denken in kansen. Hun hoofd staat niet vaak stil. Continu vragen zij zich af hoe dingen anders kunnen; beter, sneller, duurzamer, socialer, leuker. Ze denken graag mee over oplossingen voor kleine en grote problemen. Daar ligt ook hun kracht; in het bedenken van ideeën. Ze zijn vaak ondernemend en creatief en houden ervan om nieuwe dingen te creëren. En met hun aanstekelijke energie brengen ze de mensen om hun heen in beweging. 

Foto van SK Yeong via Unsplash

Maar… vaak weten ze hun superkrachten zakelijk niet optimaal te benutten. Ze zijn misschien net iets te idealistisch en zorgen niet altijd even goed voor zichzelf. Uitvoering is vaker niet dan wel hun sterkste kant en dat maakt hen onzeker en soms zelfs ongelukkig. 

Organisaties zijn vaak een beetje huiverig voor dit soort types; ze zijn lastig te sturen, onvoorspelbaar, soms iets té kritisch en passen moeilijk in een functieprofiel. In veel organisaties zijn ze eerder een risico dan een toegevoegde waarde. Ze zijn dan ook ondervertegenwoordigd en daardoor ontbreekt het binnen organisaties te vaak aan creativiteit en ondernemendheid. Problemen worden op een ouderwetse manier gemanaged maar niet opgelost. Er is weinig ruimte voor ideeën en experimenten. Iedereen is druk maar échte oplossingen voor de échte uitdagingen worden niet bedacht. Hele organisaties staan stil terwijl de wereld in een rap tempo verandert. 

Wij vinden dat bedrijven en organisaties veel meer in beweging moeten komen. Ze zouden de buitenwereld veel meer kunnen betrekken bij het vinden van oplossingen voor allerlei kleine en grote uitdagingen. En dat ze dus veel meer (betaald!) gebruik zouden kunnen maken van alle creatieve breinen die er lokaal rondlopen. Daar worden ze niet alleen zelf beter van maar dan dragen ze ook bij aan de zelfredzaamheid en ontwikkeling van alle creatieve breinen wiens potentie nog veel te vaak onbenut blijft!

Over mij

Foto van Jane Duursma

Mijn naam is Jaap Klink (1979) en ik woon in Den Bosch. Vroeger wilde ik heel graag stinkend rijk worden en dankzij een succesvolle carrière in het internationale vastgoedwereldje was ik aardig op weg. In mijn “vorige leven” hielp ik buitenlandse vastgoedinvesteerders zo min mogelijk belasting in hun eigen land te betalen. Het verdiende heel goed, maar het sloot alleen niet zo goed aan bij mijn persoonlijke ambities en de belofte die ik deed aan mijn vader, kort voordat hij in 2009 overleed: “Maak je geen zorgen pa; ik ga ook namens jou de wereld een beetje beter maken”. Na zijn overlijden koos ik er dan ook definitief voor om veel lokaler en socialer aan de slag te gaan. Ik wilde iets gaan doen waar ik mijn ideeën wél in kwijt kon. Veel geld verdienen was niet langer een drijfveer.  

Sinds 2010 ben ik als mede-oprichter, klankbord of bestuurder betrokken geweest bij diverse Bossche initiatieven. Het meest zichtbaar bij OndernemersRijk en Broed. Ik word gedreven door de potentie die ik overal in zie; in gebouwen, plekken, ideeën en vooral in mensen. Ik vind het eeuwig zonde als potentie onbenut blijft, houd ervan om nieuwe dingen te creëren en ben altijd bezig met nieuwe ideeën; klein en groot. Altijd betekenisvol en dus gericht op het maken van impact. 

Gevraagd en ongevraagd denk ik mee over maatschappelijke thema’s, bedrijfsstrategieën of wilde ideeën. Tijdens een creatieve sessie, in een meeting of gewoon spontaan op straat. Ik heb een groot en divers netwerk. Ik luister, inspireer, bedenk en verbind het liefst alles en iedereen aan elkaar. Het levert wel altijd iets op, maar ik verdien er meestal niks mee. In de loop der jaren heb ik veel meer mensen ontmoet met dezelfde krachten. En beperkingen. Dat is de reden waarom ik nu met #blikopvooruit mensen zoals mezelf in hun kracht wil zetten. Zodat ze ieder op hun eigen unieke manier de wereld een beetje beter kunnen maken. Door hun inspirerende verhalen, hun bijzondere kijk op de wereld of hun talent om voor ieder probleem een oplossing te bedenken. Omdat dát waardevol is en wij daar allemaal ook gewoon onze boterham mee zouden moeten kunnen verdienen.    

Wil jij ook eens sparren of weten hoe ik jouw organisatie vooruit kan helpen? 

Neem gewoon eens contact op.